ASVB Overklast Muntendam

Online winkelen via sponsorkliks

ASVB was vanmiddag in Blijham heer en meester in het duel tegen Muntendam en won dik verdiend met 3-0. Michael Sypré (32.) en Thom van der Veen (43. kopbal) zetten de koploper in 3B voor rust al op een veilige 2-0 voorsprong. Thom Van der Veen was na rust (55.) wederom succesvol. Muntendam had helemaal niets in te brengen. Dat erkende Muntendam-trainer Robert Nieborg direct na afloop.

23_11613_1728_1511713528.jpg

“We zitten niet in onze beste fase. We willen daar graag uitkomen. We missen iets. Die flow waarin we vorig seizoen zaten, is er nu niet. Als je niet in vorm bent, dan moet je knokken. We waren niet aanwezig en dan kunnen we het vergeten. Dit was ons veld (erg zwaar/red.). Ik heb in de rust gevraagd of we nog iets wilden. Aan de koppies kon je zien dat dat er niet in zat. We zijn niet gretig, hongerig genoeg.”

ASVB, met 27 uit 9 wedstrijden de trotse koploper in 3B, kreeg in het eerste kwartier kansen via Thom van der Veen, Quincy Meesters (geheel vrij voor doelman Jeffrey van Delden, over) en Thijs Nijland (naast). De bezoekers stelden daar bar weinig tegenover.

23_11613_5735_1511713547

De eerste bal richting het doel van ASVB-doelman Ronald Veerbeek was pas in minuut 35. Pascal Oldenburger schoot de bal ook nog eens ver over het doel. Kort hiervoor opende Michael Sypré de score. Hij profiteerde van een aarzeling bij doelman Van Delden. De voorzet kwam van Thijs Nijland: 1-0. Thom Van der Veen kreeg 7 minuten na het openingsdoelpunt dé kans om de marge te verdubbelen. Hij treuzelde in kansrijke positie, waardoor Martijn Oosting de bal kon wegwerken. 2 minuten voor de pauze had hij meer geluk. Thom Van der Veen kopte de bal in de benedenhoek. Ook ditmaal ging de doelman niet vrijuit: 2-0.

Michael Imminga zag zijn schot direct na de pauze op de lat uiteenspatten. Verder probeerde Muntendam het wel, maar slaagde er niet in terug te komen in de wedstrijd. Thom van der Veen bepaalde in de 55e minuut de eindstand op 3-0 door de bal op miraculeuze wijze (achter standbeen langs) achter Van Delden te schuiven: 3-0.

Bordeauxrood
Muntendam acteerde in het bordeauxrood. Scheidsrechter Brussen wilde niet dat de gasten in hun zwart-witte tenue’s speelden, omdat ASVB ook in het wit speelt. Muntendam restte niets anders dan de reserveshirts van de Blijhamsters te dragen.

EP: De Treffer Winschoten

Bron: Menterwolde info

Volg ASVB ook op social media