Online winkelen bij de Lidl?

RSS Mededelingen van het gemeentebestuur

 • Gemeente Westerwolde voorzichtig positief over financiële situatie
  De financiële situatie van de gemeente Westerwolde voor de komende jaren kan voorzichtig positief genoemd worden.
 • Westerwolde wil kantoorruimte afstoten en dichter bij inwoners werken
  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde heeft besloten om, onder voorbehoud van toekenning van budget door de raad, het gemeentehuis in Wedde vanaf 1 december 2022 niet meer te gebruiken als kantoorlocatie. Dit betekent dat het gemeentehuis in Sellingen voorlopig ingericht wordt als thuishaven voor bestuur en ambtelijke organisatie. De dienstverlening […]
 • Bezoek het gemeentearchief in Sellingen
  Altijd al een kijkje willen nemen in een echt archief? Dit is uw kans! Niet alleen in de Groningen Archieven, maar ook in de verschillende gemeentearchieven in onze provincie wordt veel interessante historische informatie bewaard. Tijdens de Maand van Groninger Geschiedenis geven de archieven van de gemeentes Westerwolde, Westerkwartier en Het Hogeland een kijkje achter […]
 • Extra raadsvergadering maandag 18 oktober 2021
  Op maandag 18 oktober 2021 om 20.00 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats.
 • Kom in beweging!
  Vallen? Wees voorbereid en kom in beweging. Laat u testen op valrisico en doe mee aan een valpreventiecursus.
 • Inwoners krijgen één contactpersoon sociaal domein
  Inwoners krijgen één contactpersoon sociaal domein. Vanaf 4 oktober start de gemeente met een proefproject in Midden-Westerwolde.
 • Energieloket Westerwolde in een nieuw jasje
  Op 1 oktober 2021 is het Energieloket Westerwolde vernieuwd. Het Energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.
 • Hoorcommissie ontwerpbestemmingsplan 'Natuurbegraafplaats Laude'
  Woensdag 6 oktober 2021 vindt er om 20.30 uur een hoorcommissie plaats over het ontwerpbestemmingsplan “Natuurbegraafplaats Laude”.
 • Landschapsbiografie van Westerwolde: ‘een unieke streek verdient een uniek boek’
  Langs de oostgrens van Groningen ligt langs de Ruiten Aa, de Mussel Aa en het Pagediep de bijzondere landstreek Westerwolde. Veel bewoners en bezoekers kennen de schoonheid van dit gebied, maar weten toch niet precies de achtergrond ervan. Na drie jaar voorbereiding verschijnt op 7 oktober aanstaande de Landschapsbiografie van Westerwolde, een rijk geïllustreerd en […]
 • Gemeente Westerwolde doet mee aan inleveractie wapens
  Inwoners kunnen van 11 tot en met 17 oktober hun wapens inleveren. De gemeente Westerwolde doet in de Week van de Veiligheid (11 tot en met 17 oktober) mee aan de landelijke inleveractie van wapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd om dan hun wapen(s) in te leveren.
 • Vervanging openbare verlichting Veelerveen en Vriescheloo
  Maandag 20 september start Dynniq BV met het vervangen van de oude openbare verlichting door nieuwe ledverlichting.
 • Fit en veilig blijven fietsen voor 65-plussers in Westerwolde
  In september en oktober kunnen 65-plussers in Westerwolde gratis meedoen aan een fietsclinic. Tijdens de fietsclinic doen de deelnemers een aantal fietsgymoefeningen. Ze krijgen tips over het gebruik van hun eigen (elektrische) fiets. En het is mogelijk om onder begeleiding van een ervaren instructeur meteen te oefenen. Deze fietsclinics worden georganiseerd om (65+) inwoners veilig […]
 • Raadsvergadering 22 september in de Meet in Bellingwolde
  De raadsvergadering van woensdag 22 september wordt gehouden in de Meet in Bellingwolde.
 • Oost-Groninger gemeenten organiseren samen zonnepanelenactie
  Doordat steeds meer bedrijven zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom organiseert Jouwbespaarcoach.com samen met het Regionaal Energieloket voor de Oost-Groninger gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, een zonnepanelenactie. Woensdag 29 september vindt hierover een online informatiebijeenkomst plaats. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen […]
 • Complimenten voor mantelzorgers in Westerwolde
  De gemeente Westerwolde wil de mantelzorgers in de gemeente bedanken voor hun inzet. Mantelzorgers mogen vanaf maandag 6 september tot en met zondag 3 oktober een aanvraag voor het mantelzorgcompliment indienen via westerwolde.nl/mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment bestaat uit vier cadeaubonnen van € 25,-. De bonnen zijn te besteden bij alle ondernemers in de gemeente Westerwolde.
 • Open Monumentendagen
  Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn elf monumenten in Westerwolde gratis opengesteld voor het publiek. Door dit bijzondere cultureel erfgoed toegankelijk te maken krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun omgeving (opnieuw) te ontdekken.
 • Hoorzitting ontwerpbestemmingsplannen 'Buitengebied, Harpelerweg' en 'Oudeschans, Dijkwal 1 & 2'
  Luister nu het verslag terug van de hoorcommissie op 23 augustus 2021. De hoorzitting gaat over de bestemmingsplannen 'Buitengebied, Harpelerweg' en 'Oudeschans, Dijkwal 1 & 2'.
 • Vragen over uw bouwplannen?
  Op dit moment wordt er veel gebouwd in onze gemeente. Dit betekent dat wij meer aanvragen voor vergunningen krijgen dan normaal. Het kan daarom langer duren voor u een reactie krijgt.
 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart
  Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. (ID-kaart)
 • Nieuwe bijdrage voor sportverenigingen
  Sportverenigingen kunnen op een eenvoudige manier een bijdrage aanvragen bij de stuurgroep Lokaal Sportakkoord Westerwolde. Er zijn twee soorten bijdragen.

Op wintersport naar Winterberg?

Welcome in Winterberg
Volg ASVB ook op social media

Even bij Lidl kijken?