Online winkelen via sponsorkliks

RSS Het laatste Noord nieuws

 • Inwoners Oudeschip schrikken van uitbreiding Eemshaven: ‘Ze proberen je weg te jagen’ 13 april 2021
  De uitbreiding van de Eemshaven zorgt ervoor dat de industrie verder oprukt naar omliggende dorpen, waaronder Oudeschip. Inwoners voelen zich overdonderd door het nieuws, dat dinsdagavond via een digitale bijeenkomst aan hen is gepresenteerd.
 • Natuurorganisaties niet te spreken over luchtmacht-oefening in broedseizoen 13 april 2021
  Natuurorganisaties zijn niet blij met de geplande oefening van Defensie met grote transportvliegtuigen de komende twee weken. De Waddenvereniging, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland begrijpen niets van de timing van de oefening, nu het broedseizoen van veel vogels in volle gang is. De organisaties hebben een bezwaarschrift naar minister van Defensie Ank Bijleveld gestuurd.
 • Rondje Groningen: Netflix praat Grunnegs! 13 april 2021
  Da's even wennen of misschien wel schrikken, moar ze proaten plat bie Netflix. Althans je wordt met Moi begroet en da's een mooie start.
 • Hovenier moet silo's afbreken wegens overlast 13 april 2021
  Hovenier Albert de Boer in Peize moet voor 1 mei de sleufsilo's op zijn terrein aan De Pol in Peize afbreken. Dat heeft de bestuursrechter in Groningen beslist. De Boer mag ook zijn shovel niet meer gebruiken. De buren ondervinden overlast van zijn activiteiten. Ze zagen liever dat het hoveniersbedrijf in zijn geheel stopt, maar […]
 • Winsumer horecaman baalt dat de terrassen nog niet open mogen 13 april 2021
  Horecaondernemer Ruud van Barneveld in Winsum had dinsdag van tevoren nog een sprankje hoop, dat het demissionaire kabinet misschien toch met goed positief nieuws kwam voor de sector waarin hij werkzaam is. 'Hoop hou je altijd. Maar andermaal uitstel, is heel frustrerend', aldus de horecaman. 'Het zijn allemaal loze belofte.'
 • Meer onderzoek naar man die stiefzoontje in water schopte 13 april 2021
  Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tbs met dwangverpleging, maar rechtbank wil meer onderzoek naar de mogelijkheid van 'tbs light' voor een Stadjer die zijn 8-jarige stiefzoon in het Hoendiep schopte. De man liet het kind daar geruime tijd spartelen.
 • Testevents in Stad: 'Als een olifantje dat uit de put is bevrijd' 13 april 2021
  Het is zichtbaar wennen. Voor het eerst sinds tijden stonden er dinsdagavond weer artiesten op verschillende podia in Stad, als onderdeel van een aantal testevents.
 • Enorme uitbreiding voor de Eemshaven: oppervlakte wordt meer dan verdubbeld 13 april 2021
  De provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland willen de Eemshaven toestemming geven uit te breiden naar het zuiden. Omwonenden zijn dinsdagavond tijdens een digitale bijeenkomst ingelicht over de plannen.
 • Eén euro blijkt Oldambt ruim anderhalve ton te kosten 13 april 2021
  De gemeente Oldambt schikt met ondernemer Rob Berrevoets. De partijen troffen elkaar twee weken geleden nog in de rechtszaal, maar Oldambt zag geen heil meer in de zaak. De partijen schikken en Berrevoets krijgt een bedrag van 70.000 euro.
 • Staking bij kunstvezelproducent Teijin Aramid 13 april 2021
  Het eindbod van de directie van Teijin Aramid is door de FNV-leden weggestemd, waarmee de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. Woensdag wordt er gestaakt in de vestiging in Emmen. In Delfzijl worden de FNV-leden opgeroepen de hele dag precies volgens het boekje te werken.
 • Hoogleraar psychologie over coronastappenplan: 'Kleine stapjes zijn goed' 13 april 2021
  Alle hoop is gevestigd op 28 april. Die datum is door demissionair premier Rutte genoemd voor verdere versoepelingen. Het is onderdeel van een stappenplan richting de zomer, vertelde Rutte.
 • Ontslagen Ivan Rudez: ‘Niet eens de kans om de fans te ontmoeten’ 13 april 2021
  Ivan Rudez, die maandag aan de kant werd gezet als coach van Donar, laat in een korte reactie aan RTV Noord weten dat hij de club het beste wenst en dat hij het jammer vindt dat hij nooit de fans heeft mogen ontmoeten bij een wedstrijd.
 • Blaarkoppen dinsdag 13 april 13 april 2021
  Onze Blaarkoppen geven elke doordeweekse dag commentaar op het nieuws in Groningen en de rest van de wereld.
 • Als zzp'er coronasteun gehad? Let dan op bij de aangifte 13 april 2021
  Ook dit jaar kunnen ze het bij de Belastingdienst waarschijnlijk niet leuker maken. Wel kan de aangifte over het coronajaar 2020 voor zzp'ers een beetje ingewikkelder zijn, zegt voorzitter Frank Alfrink van stichting ZZP Nederland.
 • Water moet fruitbomen beschermen tegen vorst: 'Het zijn spannende dagen' 13 april 2021
  Stralende zon, een pak sneeuw, keiharde hagel en nachtelijke vorst. April doet wat-ie wil en dat kost fruittelers vaak heel wat hoofdbrekens. Gerrit en Cornelia Bosschaart uit Noordbroek beschermen hun fruitbomen tegen de vorst door ze te beregenen.
 • Containerchaos geeft transporteur MCS kopzorgen 13 april 2021
  Met het arriveren van de eerste vertraagde containerschepen vanuit het Suezkanaal in Rotterdam loopt ook de drukte op de containerterminals in het binnenland op. De logistieke puzzel die MCS dagelijks op haar drie terminals in het Noorden moet oplossen wordt er nog weer een stukje ingewikkelder van.
 • Baflo vergeet het drama van tien jaar geleden nooit meer 13 april 2021
  Tien jaar geleden kwam politieagent Dick Haveman om het leven bij een schietpartij in Baflo. Hij werd doodgeschoten door Alasam S., die net daarvoor zijn vriendin had doodgeslagen in haar eigen woning.
 • Garnalenkweker start met experiment: 'Niet tweemaal uitvaren voor dezelfde garnaal' 13 april 2021
  Te kleine garnalen die eigenlijk terug de zee in moeten aan land opkweken tot volwaardige garnalen. Het is een proefproject van Erik Moesker en zijn project met de Hollandse garnalen wordt het allereerste bij de dubbele dijk bij Bierum. 'Ik wil dat de Eems voor de garnaal wordt wat de Oosterschelde is voor de oester.'
 • Boze Ter Apelers: Rundehaven wordt een betonwijk 13 april 2021
  Bewoners aan de Rundezoom in Ter Apel gaven dinsdag bij de Raad van State in Den Haag een toelichting op hun bezwaren tegen de bouw van nieuwe woningen tegenover hun huizen. 'Het is één grote betontoestand aan het worden.'
 • Overstekende eend: drie auto's botsen op elkaar 13 april 2021
  Een overstekende eend heeft dinsdagmiddag op de westelijke ring ter hoogte van Paddepoel een botsing veroorzaakt waarbij drie auto's betrokken waren.
Volg ASVB ook op social media

Even bij Lidl kijken?