SJO ASVB/Wedde JO11-1 speelt finale: Warren Kampioenschap v.v. Hardegarijp

Online winkelen via sponsorkliks

SJO ASVB/ Wedde JO-11 - 2018
SJO ASVB/ Wedde JO-11 - 2018

SJO ASVB/Wedde JO11-1 mocht zondagmiddag 15 april jl. aantreden op het Warren Kampioenschap in Hardegarijp, onder de rook van Leeuwarden. Voor dit toernooi waren veelal de betere teams uit de 1e klasse en hoofdklasse uitgenodigd. Daarnaast waren FC Groningen JO11-1 en SC Heerenveen JO11-1 en JO11-2 ook aanwezig. Een geweldige affiche dus.

Onze jongens moesten in poule D achtereenvolgens aantreden tegen FVC, GAVC en Heerenveense Boys. Met goed combinatiespel en door de tegenstander direct onder druk te zetten werden de 1e 2 tegenstanders in deze poule met 1-0 verslagen. De laatste poulewedstrijd moesten we aantreden tegen Heerenveense Boys JO11-1, een ploeg die op dat moment bovenaan in de 1e klasse 01 stond. Een geduchte tegenstander dus maar we drukten onze spelers op het hart toch vooral te geloven in eigen kunnen. Dat leverde een spannende en goede wedstrijd op die we uiteindelijk met 2-0 wonnen. Door naar de halve finale dus.

 

SJO ASVB/ Wedde JO-11 - 2018
SJO ASVB/ Wedde JO-11 – 2018

In deze halve finale troffen we ReigerBoys JO11-1 uit Heerhugowaard, een ploeg die in de middenmoot van de hoofdklasse bivakkeert. Deze wedstrijd leverde een gelijk opgaande strijd  op en eindige in een 0-0 eindstand waarna penalties de beslissing moesten brengen. Doordat we onze penalties uitstekend namen en door geweldig keeperswerk wonnen we deze serie met 3-2. SJO ASVB/Wedde JO11-1 stond in de finale waarin me moesten spelen tegen FC Groningen JO11-1. Op dit uitstekend georganiseerde toernooi waarin alles tot in de puntjes was verzorgd, inclusief lunch en zeer goed leidende scheidsrechters, was dit natuurlijk de kers op de taart van deze middag. Onze jongens mochten spelen tegen het team van FC Groningen!!!

 

Uiteraard heel erg spannend maar we vroegen onze jongens toch ook vooral te genieten van deze unieke gebeurtenis. Dat genieten en presteren hand in hand kan gaan bleek maar weer eens temeer. We speelden deze finale nl. heel goed en we waren gelijkwaardig aan FC Groningen in de reguliere speeltijd. Omdat beide ploegen niet scoorden moesten ook hier penalties de beslissing brengen. Beide ploegen namen ook nu weer alle penalties goed terwijl ook beide keepers zich onderscheidden door uitstekend keeperswerk. Uiteindelijk viel de uitslag en misschien ook wel het geluk uit in het voordeel van FC Groningen. Zij scoorden één penalty meer waardoor FC Groningen de kampioen werd van het Waren Kampioenschap 2018 en SJO ASVB/Wedde eervol de 2e plaats behaalde. Supporters, de scheidsrechter en de coaches (ook die van FC Groningen) waren het er over eens dat er in deze finale geen verliezer was.

 

De coaches Henk & Henk zijn apetrots op onze jongens!!!

En bovendien heeft deze vriendenploeg de SJO AWC deze middag prachtig op de voetbalkaart gezet en geweldig gepromoot. 

Spelers, nogmaals proficiat. Dit vergeet je nooit meer!

Volg ASVB ook op social media