Online winkelen bij de Lidl?

RSS Mededelingen van het gemeentebestuur

 • Vragen over uw bouwplannen?
  Op dit moment wordt er veel gebouwd in onze gemeente. Dit betekent dat wij meer aanvragen voor vergunningen krijgen dan normaal. Het kan daarom langer duren voor u een reactie krijgt.
 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart
  Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. (ID-kaart)
 • Openingstijden zomerperiode
  Van 19 juli tot en met 14 augustus zijn wij 's avonds gesloten.
 • Raadsvergadering van 8 juli gaat verder op 14 juli
  De raadsvergadering van 8 juli gaat verder op woensdag 14 juli om 20.00 uur.
 • Foto's van fotoclub Oost Groningen te zien in gemeentehuis
  Vanaf 6 juli zijn foto's van fotoclub Oost-Groningen te zien in het gemeentehuis in Wedde.
 • Expositie in het gemeentehuis in Sellingen
  Van 1 juli tot 30 september hangen de werken van Tiny Bouter-Snijders en en haar dochter Linda Bouter in het gemeentehuis in Sellingen. Samen zijn zij goed voor 90 jaar kunstenaarschap.
 • Extra raadsvergadering op donderdag 8 juli
  Op donderdag 8 juli om 20.00 is er een extra digitale raadsvergadering.
 • Langer veilig thuis wonen
  Ongeveer 2.500 inwoners van Westerwolde krijgen een uitnodiging om Leefsamen een half jaar gratis te proberen. Leefsamen zorgt op een slimme manier voor zorg én veiligheid in eigen huis. Steeds meer ouderen blijven langer in hun eigen huis wonen. Dit kan zorgen voor uitdagingen. Vooral op het gebied van veiligheid en ondersteuning. Voor deze mensen […]
 • CycloMedia maakt foto's in de gemeente
  In juli en augustus maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s in onze gemeente. Het bedrijf gebruikt hiervoor speciaal uitgeruste voertuigen. Op de foto ziet u hoe het voertuig eruit ziet.
 • Cursus ‘Politiek bewust, politiek actief’ voor inwoners Westerwolde
  Inwoners van de gemeente Westerwolde vanaf 18 jaar kunnen zich aanmelden voor een cursus ‘Politiek bewust, politiek actief’. Tijdens de cursus leren zij hoe de lokale politiek werkt en hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. De gemeente Westerwolde hoopt hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden. Deelname aan […]
 • Hoorcommissie ontwerpbestemmingsplan ‘Bourtange, Bourtanger Tuinen’
  Donderdag 24 juni vindt er om 20.45 uur een hoorcommissie plaats. De hoorcommissie gaat over het ontwerpbestemmingsplan ‘Bourtange, Bourtanger Tuinen’.
 • Westerwolde sluit 2020 af met positief resultaat
  De gemeente Westerwolde sluit 2020 af met een positief resultaat. Hoewel het financiële effect van Covid-19 beperkt is geweest, heeft de coronacrisis een flinke stempel gedrukt op het (ontwikkel)proces als nieuwe gemeente. Hierdoor kon slechts in beperkte mate nadere richting worden gegeven aan de herindelingsprioriteiten en het gebiedsgericht werken.
 • Nieuwe wet voor verenigingen en stichtingen
  Op 1 juli gaat er een nieuwe wet in: De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De wet komt er om bestuur en toezicht van verenigingen te verbeteren.
 • Op reis deze zomer? Check uw paspoort of ID-kaart
  Op reis deze zomer? Het is natuurlijk nog onzeker waar u wel of niet naar toe mag. Heeft u wel plannen? Controleer dan uw paspoort of ID-kaart.
 • 4 mei herdenking Westerwolde
  De 4 mei herdenking en de 5 mei viering kunnen dit jaar helaas niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden, in verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De gemeente Westerwolde vindt het wel belangrijk om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien op passende wijze te herdenken. Daarom worden […]
 • Vervanging openbare verlichting Wedde
  Maandag 3 mei begint Dynniq in Wedde met het vervangen van de oude openbare verlichting door nieuwe ledverlichting. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk begin juni klaar. Het verkeer heeft hier weinig last van.
 • Twee Koninklijke Onderscheidingen in Westerwolde
  Maandag 26 april worden de heer Cor Kosmeier (77) uit Bourtange en de heer Bob Schnieders (81) uit Ter Apelkanaal Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beide hebben zich op bijzondere wijze als vrijwilliger voor de samenleving ingezet. Burgemeester Jaap Velema reikt de lintjes maandagochtend op gepaste afstand persoonlijk uit. Bij de […]
 • Nestkast ophalen
  Vorig jaar vroegen we inwoners van Westerwolde om een nestkast te ‘adopteren’ tegen de eikenprocessierups. Inmiddels hangen er zo’n 635 door de hele gemeente. Door coronamaatregelen stond het uitdelen even stil. In de tussentijd hebben we een manier gevonden om de laatste 365 nestkasten op een veilige manier uit te delen.
 • Foto’s van fotoclub Oost Groningen en VILT-werk van Anneke Korte te zien in het gemeentehuis
  Vanaf 1 april zijn foto’s van fotoclub Oost-Groningen en Anneke Korte te zien in het gemeentehuis in Sellingen.
 • Inwoners Westerwolde krijgen nieuwe containers voor GFT en restafval
  Alle huishoudens in Westerwolde krijgen binnenkort nieuwe containers voor GFT en restafval. De wisselactie start 29 maart en duurt tot ongeveer 21 mei 2021. De omwisseling van containers gebeurt dorp voor dorp en wordt uitgevoerd door DVL milieuservice samen met afvalinzamelaar Omrin.

Op wintersport naar Winterberg?

Welcome in Winterberg
Volg ASVB ook op social media

Even bij Lidl kijken?