Online winkelen bij de Lidl?

RSS Mededelingen van het gemeentebestuur

 • Op zoek naar karakteristieke panden en kwaliteiten van dorpen in Westerwolde
  De gemeente Westerwolde gaat karakteristieke panden in de gemeente aanwijzen. Deze panden mogen niet zomaar worden gesloopt. Ze horen bij de streek en maken het gebied uniek en herkenbaar. Daarnaast gaat de gemeente de unieke en herkenbare kwaliteiten van elf dorpen vastleggen. Zodat ook deze bewaard blijven. De gemeente is trots op deze panden, dorpen […]
 • Landschapsbiografie van Westerwolde krijgt tweede druk
  In oktober 2021 verscheen de Landschapsbiografie van Westerwolde: een boek over de ontstaansgeschiedenis, de kwaliteiten en de toekomstmogelijkheden van het Westerwoldse landschap. Ruim twee maanden later is het boek al uitverkocht! Op dit moment wordt gewerkt aan een tweede druk. De verwachting is dat het boek begin februari 2022 weer te koop is.
 • Gemeente Westerwolde officieel eigenaar van zwembad Parc Emslandermeer
  Vandaag hebben de gemeente Westerwolde en de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer (SBPE) de koopovereenkomst ondertekend. Daarmee is de gemeente nu officieel eigenaar van het zwembad en centrumvoorzieningengebouw van Parc Emslandermeer. Ook de parkeerplaats en de toegangsweg (Laan van Westerwolde) zijn nu in eigendom van de gemeente.
 • Park in centrum Ter Apel wordt aangepakt met COA-gelden
  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het park in het centrum van Ter Apel te vernieuwen. Het college wil hiermee invulling geven aan de ideeën en wensen die inwoners en organisaties hebben aangedragen om de leefbaarheid in hun dorp te verbeteren. De gemeenteraad van Westerwolde heeft € 300.000,- gereserveerd, vanuit de zogenoemde […]
 • Vet, recycle het!
  De feestdagen staan voor de deur. Gezellig gourmetten, fonduen of oliebollen bakken. Maar wat doe je met oud vet of olie als de feestdagen voorbij zijn? Spoel het in ieder geval niet door het toilet.
 • Gemeente Westerwolde steunt lobby voor Nedersaksenlijn
  De gemeente Westerwolde blijft de Stichting Nedersaksenlijn steunen in haar lobby voor de realisatie van de Nedersaksenlijn met een station in Ter Apel. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om hiervoor een eenmalige bijdrage van 25.000 euro beschikbaar te stellen. En voor de komende vier jaren de stichting een jaarlijkse bijdrage van 7.500 euro toe […]
 • Lintje voor vrijwilligers Sportvisserij
  Meneer Eibergen uit Stadskanaal en meneer Groen uit Vlagtwedde zijn vandaag tijdens hun afscheidslunch verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ze zijn beiden benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. De heren kregen tijdens hun afscheid van Sportvisserij Groningen en Drenthe een lintje. Meneer Eibergen kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Klaas Sloots van […]
 • Veilig carbidschieten in Westerwolde
  Carbidschieten zorgt voor veel gezelligheid en plezier. Toch moet u goed weten wat u doet als u met carbid aan de slag gaat.
 • Grunneger Schriefwedstried
  Wie schrijft dit jaar het mooiste, grappigste of meest inspirerende verhaal of gedicht in het Gronings? De gemeente Westerwolde roept al het Gronings schrijftalent van 12 jaar en ouder op om mee te doen aan de 27e Grunneger Schriefwedstried.
 • Vervanging openbare verlichting Blijham
  Maandag 22 november start Dynniq b.v. met het vervangen van de oude openbare verlichting door nieuwe functionele led verlichting.
 • Beweegproject ‘Sociaal Vitaal’ voor ouderen in Ter Apel
  Inwoners van Ter Apel tussen de 70 en 85 jaar kunnen zich aanmelden voor het beweegproject ‘Sociaal Vitaal’. Tijdens dit project krijgen de deelnemers een gratis fittest.
 • Programmabegroting 2022 goedgekeurd
  Op woensdag 3 november heeft de gemeenteraad de programmabegroting voor 2022 goedgekeurd.
 • Gemeente Westerwolde voorzichtig positief over financiële situatie
  De financiële situatie van de gemeente Westerwolde voor de komende jaren kan voorzichtig positief genoemd worden.
 • Westerwolde wil kantoorruimte afstoten en dichter bij inwoners werken
  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde heeft besloten om, onder voorbehoud van toekenning van budget door de raad, het gemeentehuis in Wedde vanaf 1 december 2022 niet meer te gebruiken als kantoorlocatie. Dit betekent dat het gemeentehuis in Sellingen voorlopig ingericht wordt als thuishaven voor bestuur en ambtelijke organisatie. De dienstverlening […]
 • Expositie in het gemeentehuis in Sellingen
  Van 4 oktober tot 31 december 2021 zijn schilderijen en foto’s van Ina Mencke-Telkamp en keramiek van Elizabeth Kodde te zien in het gemeentehuis te Sellingen.
 • Inwoners krijgen één contactpersoon sociaal domein
  Inwoners krijgen één contactpersoon sociaal domein. Vanaf 4 oktober start de gemeente met een proefproject in Midden-Westerwolde.
 • Energieloket Westerwolde in een nieuw jasje
  Op 1 oktober 2021 is het Energieloket Westerwolde vernieuwd. Het Energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.
 • Landschapsbiografie van Westerwolde: ‘een unieke streek verdient een uniek boek’
  Langs de oostgrens van Groningen ligt langs de Ruiten Aa, de Mussel Aa en het Pagediep de bijzondere landstreek Westerwolde. Veel bewoners en bezoekers kennen de schoonheid van dit gebied, maar weten toch niet precies de achtergrond ervan. Na drie jaar voorbereiding verschijnt op 7 oktober aanstaande de Landschapsbiografie van Westerwolde, een rijk geïllustreerd en […]
 • Oost-Groninger gemeenten organiseren samen zonnepanelenactie
  Doordat steeds meer bedrijven zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom organiseert Jouwbespaarcoach.com samen met het Regionaal Energieloket voor de Oost-Groninger gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, een zonnepanelenactie. Woensdag 29 september vindt hierover een online informatiebijeenkomst plaats. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen […]
 • Vragen over uw bouwplannen?
  Op dit moment wordt er veel gebouwd in onze gemeente. Dit betekent dat wij meer aanvragen voor vergunningen krijgen dan normaal. Het kan daarom langer duren voor u een reactie krijgt.

Op wintersport naar Winterberg?

Welcome in Winterberg
Volg ASVB ook op social media

Even bij Lidl kijken?