Indeling SJO ASVB / Wedde seizoen 2018/2019

Online winkelen via sponsorkliks

i love soccer

Geachte trainers / leiders / ouders van de SJO ASVB/Wedde,

Na de ouderavond van maandag en lang beraad daarna zijn we tot een definitief besluit gekomen. Voorafgaand aan de uitleg hierbij willen wij u even de bijdrage van de voorzitter van ASVB meegeven.

“Ieder lid is voor ons waardevol. Het raakt je als voorzitter en/of bestuurslid persoonlijk als een lid vertrekt, omdat deze het niet naar zijn of haar zin heeft. 

De bijeenkomst van gisteren heeft geleerd dat de SJO bestuursleden, welke indeling ze ook voor gaan, leden zullen verliezen. Ik ken ze, dit raakt ze ook persoonlijk. Waar moet je voor kiezen? Kiezen om de minste leden te verliezen? Daar zit weinig tot geen verschil in. Persoonlijke keuze? Nee, de bestuursleden zijn oprecht en willen besluiten wat het beste is voor de SJO. Maar wat als je weet dat welke keuze je ook maakt, je toch kritiek krijgt en leden zult verliezen? Haast onwerkbaar als vrijwilliger, want dat zijn ze nog steeds. Ik hoorde tijdens de bijeenkomst enkele keren een nuance. Ik hoop en verwacht dat ouders, zeker na gisteren, beseffen dat het onmogelijk is om aan alle wensen te voldoen.

De mening van de trainers en leiders is belangrijk, zij trainen vaak met de kinderen. Echter, als blijkt dat hun mening betekent dat er veel leden zullen opstappen moet nog eens kritisch naar de indeling gekeken worden. Dit kan als resultaat hebben dat de SJO vrijwilligers verliest, en dus ook leden. Had ik al aangegeven dat dit de bestuursleden ook persoonlijk raakt?  

Ik begrijp dat u als ouders het beste voor uw kind wilt, dat wil iedereen. Ik hoop van ganser harte dat u begrijpt dat sommige zaken gewoon niet anders kunnen. Het plezier van uw kind staat voorop. Voetbal is een mooie sport, van en voor iedereen.”

Vervolgens willen wij een korte toelichting geven op het tot stand komen van de definitieve indeling. De aanwezige ouders hebben kunnen zien hoe de verdeling op leeftijd is. Daar kunnen we niet elk team mee bezetten. Vervolgens is er gekeken welke kleine veranderingen nodig zijn om elk team qua aantallen goed te kunnen bezetten. In principe is iedereen op leeftijd ingedeeld en hebben we zo weinig mogelijk veranderd ten opzichte van de indeling bij de teams van JO19 en JO17, omdat daar aanvankelijk ook geen problemen waren. De verschuivingen bij deze teams en de dispensatiespelers waren hier akkoord bevonden. De problemen ontstonden er wel bij de JO15, JO13 en JO12. Bij deze teams is er alleen gekeken naar leeftijd. Op nadrukkelijk verzoek is Mike Fleurke bij de JO13 geplaatst en dit is hier de enige dispensatiespeler. De spelers van de JO15 passen allemaal qua leeftijd in de categorie JO15, inclusief de meiden Ellen Aasman en Selena van der Wal. Om in de JO15 genoeg spelers te behouden is er ook voor gekozen om Noah Sportel en Konrad Kryzniak bij de JO15 te houden. Dit zijn ook wijzigingen ten opzichte van de gepubliceerde indeling.

Het team van de JO13 zal naast Mike Fleurke bestaan uit het voltallige JO11-1 team van het seizoen 2017/2018, uitgezonderd Luc Buter. Hij is na overleg geplaatst bij de JO11. De JO13 wordt aangevuld met spelers uit de JO12, welke komt te vervallen. Deze spelers horen qua leeftijd in deze categorie, bij het wegvallen van de JO12.

Wij hopen echt van ganser harte dat de samenstelling van de JO13 door iedereen geaccepteerd kan worden. Ondanks de geluiden dat er spelers zullen vertrekken hebben wij de hoop dat dit team de wei in kan in september. Ook met minder kwalitatieve voetballers kan dit een mooi team worden, echter is dat niet aan ons. Zoals het nu lijkt hebben we voor  bijna elk team een trainer en leiders. Zodra we dit definitief hebben zult u daarvan op de hoogte gebracht worden.

Dan ziet u hieronder de indeling:

JO19

2000-2001

JO17
2002-2003
JO15
2004-2005
JO13
2006
JO11
2008
JO10
2009
JO8
2011
Van der Laan Walters Aasman Fleurke (dis) Hilverts Dielemans
Koller Huls Meijer v/d Oever Holwerda v/d Wal Boels
Bleeker Sterenborg Meulman Winkel Loning Hindriks Jager
Huisman Korte Sportel Winkel Kruijer Vrieze Dekker
Kokelaar v/d Weide (k) Deleau Jongbloed Bots Dekker Bos
Everts Hartlief Deleau Tjabringa Moed Bleeker Jongbloed
Tjabringa Berendsen Prophitius Teske Potgraven Groen v/d Veeke
Keizer v/d Veen Huiting v/d Ziel Buter Hanna Meijer
Kamphuis Jawish Jawish v/d Molen Aasman Kiewiet
Kuiper Van Dijk Rimmelzwaam Scholtens Hilverts Bos
Kuiper Breugel Kruizinga Dekker Buter
Stotefalk Moed Jonk Drenth Wesselink
Huisman Tammes Hilverts (k) Borgers
Molanus Bouwmeester Van der Wal Jonk
Eggen Kryzniak Klooster
Tjabringa
14 16 15 15 12 10 7

 

Wij hopen dat we zo snel mogelijk de zomerstop in kunnen gaan en we willen ons graag richten op het tentenkamp van dit weekend en de aanstaande wedstrijd van FC Groningen op het terrein van ASVB. Wij hopen u op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u alsnog vragen hebben dan verzoeken wij u deze te mailen naar: arnoldkuiper@home.nl of hjmeijer@hotmail.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

SJO ASVB/Wedde

Volg ASVB ook op social media