WVV – ASVB gaat gelijk op

Online winkelen via sponsorkliks

toffeetjes uit winschoten

Jalien Nomden was bij de wedstrijd Wvv 1 – ASVB 1. Aangezien maar een zeer beperkt aantal supporters van ASVB aanwezig mocht zijn, besloot ze een prachtig verslag te schrijven:

WVV – ASVB Gaat gelijk op

Vanmiddag mochten de witte muizen van ASVB aantreden voor de bekerwedstrijd tegen de toffeetjes van WVV. Helaas met maar een klein clubje Blijhamsters die konden komen kijken wegens een beperkt aantal kaarten. Een beladen wedstrijd door de perikelen tussen beide clubs van de afgelopen periode. ASVB trad aan in de positie van de zogenaamde ‘underdog’. Gebrand om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.
Na een minuut stilte voor een gewaardeerd lid van WVV werd er aangevangen op het kunstgrasveld. De supporters hadden geluk met een heerlijk zonnetje en de wedstrijd ging gelijk op volle vaart van start.

ASVB begon sterk, iets waarmee ze de tegenstander leken te overrompelen. WVV leek de goede ‘flow’ niet te vinden, wat leidde tot wat gescheld over en weer. ASVB wist hier goed van te profiteren, wat resulteerde in een goal van Jasper Huls na ongeveer twintig minuten spelen.
Hoewel beide teams over en weer een aantal kansen kregen en gelijk op gingen, wist WVV na vijfendertig minuten de score weer gelijk te trekken, na een vrije trap. Dit leek de ruststand te worden, maar in de 46e minuut van de eerste helft wist ASVB de bal toch binnen te schieten. Vanaf de kant werd geconstateerd dat de goal wederom door Jasper Huls werd gemaakt, maar bij de uitslag op ‘LiveUitslagen’ zien we staan dat de sterk spelende Sten Bruins de tweede goal maakte. Graag horen we nog van de jongens aan wie de goal kan worden toegekend. Met een mooie 1-2 ruststand gingen de teams de kleedkamers in.

Na de rust en de peptalks van de trainers begon ook gelijk de tweede helft fel. ASVB kwam met dezelfde elf de kleedkamers uit. WVV leek zich herpakt te hebben en de verdediging stond sterk. Het bleek steeds moeilijker voor de Blijhamsters om hier doorheen te komen. WVV cree?erde in de tweede helft meer kansen, maar ASVB bleef sterk tegenstand bieden. Een mooie aanval van Jesper Bruins belandde helaas op de paal.
Na een tijdje spelen in de tweede helft bracht WVV een extra aanvaller in het veld, waardoor de verhoudingen iets verschoven. Ook ASVB voerde enkele wissels door. Wouter Siemens werd ingebracht in de voorhoede en later volgde Tim Renken. Als reactie op de extra aanvaller van WVV bracht ASVB een extra verdediger in de vorm van Thijs Kiewiet in.

Dat de wedstrijd beladen was, bleek wel uit verschillende opstootjes tussen beide teams. De scheids bleek hierin niet heel sterk en consequent, wat tot irritatie aan beide kanten leidde. Het werd steeds meer billenknijpen voor de Blijhamsters en uiteindelijk viel de goal dan ook voor WVV, aan het einde van de wedstrijd. Helaas wist Thom van der Veen de bal binnen te schieten.

Hoewel ASVB dichtbij de overwinning kwam, tegen sommige verwachtingen in, eindigde de wedstrijd zonder winnaar, in 2-2. De algehele reactie van het Blijhamster publiek is dat het team van trainer Jordin Louwes een goede wedstrijd gespeeld heeft en gelijk vanaf het begin heeft laten zien dat ze wilden winnen. De 2-2 eindstand was over de gehele wedstrijd gezien een goede uitkomst. Beide teams gingen redelijk gelijk op en kregen kansen, maar liepen ook van beide kanten tegen moeilijkheden aan.
Een wedstrijd waarop terug gekeken kan worden met een tevreden gevoel. Een goede voorbode voor het komende seizoen!

Volg ASVB ook op social media